Suurepärase maitsega hõrk hapukas kook, mis võiks kuuluda igale peolauale. Ehkki koogi valmistamine võib tunduda keerulisena, siis tegelikult on lihtsa koogiga. Kes ühe korra on selle koogi valmis teinud, tahab seda teinekordki. See kook kannab ka pisarakoogi nime.
KOOSTISAINED
Põhi
100 g võid
2,5 dl nisujahu
2 sl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 spl vett
Täidis
1,5 dl vett
1 dl suhkrut
2 sl nisujahu
25 g võid
1-2 sidruni mahl ja riivitud koor
4 munakollast
Kate
4 munavalget
1 dl suhkrut
VALMISTUSJUHEND
1. Põhja jaoks sega omavahel toasoe või, nisujahu, suhkur, küpsetuspulber ja vesi. Sega segu ühtlaseks massiks, parem on seda teha köögikombainiga.
2. Vooderda 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja küljed taignaga. Aseta koogi põhi 15 minutiks külmkappi.
3. Torka taignasse kahvliga mõned augud. Pane koogi põhi ahju 15 minutiks 200 kraadisesse ahju küpsema.
4. Riivi sidruni koor.
5. Eralda munakollane- ja valge.
6. Koogi täidise valmistamiseks sega potti vesi, munakollane, suhkur, või, sidruni mahl ja sidruni riivitud koor. Aseta pott pliidile ja hakka segu kuumutama. Samal ajal lisa täidisele sõristades jahu, samal ajal segades.
7. Kuumuta täidist, samal ajal seda pidevalt segades, kuni täidis hakkab paksenema. Kui täidis hakkab mullitama on see valmis saanud.
8. Katte valmistamiseks vahusta munavalge tugevaks vahuks. Seejärel lisa sellele vähehaaval suhkur ning vahusta edasi.
9. Kalla täidis koogivormi, lisa kõige peale munavalgest kate. Jälgi, et täidis ja kate omavahel ei seguneks. Kattele võid peale teha mustri (näiteks erinevad jooned).
10. Küpseta kooki ahjus 200 kraadi juures umbes 10 minutit, kuni kate on muutunud helepruuniks.
Söö kooki jahtunult.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.